- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
|
Nemzetellenesség, vagy hazafiság? Válasz Anonim 58. hozzászólására.
Témaindító: Pelikán
Előbb utóbb csak kibújik a szög a zsákból. Tehát, ez a „polgári” gondolkodás. Ha, én másként gondolok dolgokat, akkor nemzetellenes vagyok. Én, soha senkiről nem mondtam és nem is fogom ezt állítani, csupán azért, mert más a véleménye bizonyos dolgokról. Ha, viszont ez a polgári gondolkodás alapeszméje, hogy aki másként gondolja mint mi, az hazaáruló, nemzetellenes stb. Nos, akkor én ebből nem kérek! Mert, az ha a magunkfajták úgy gondolják, hogy a másfajták nemzetellenesek, mert nem ránk szavaztak, nos ezt nem polgári demokráciának, hanem diktatúrának nevezik. Ebben az országban SENKI, érted, SENKI nem kérdőjelezheti meg az én nemzeti identitásomat. Sőt, másokét sem. Ez rám is vonatkozik. Milyen jogon, és milyen alapon nevezel Te engem nemzetellenesnek? Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd. Ki az, aki ezt eldöntheti ebben az országban? Én közel harminc évet éltem a szocializmusban. Azt is megmondták, hogy mit szabad gondolni, sőt azt, is hogy nekem mi a jó és én hogyan gondolom. Na, ebből elég is volt. Azt viszont nehezen viselem, ha az én nemzeti identitásomat, hazafiságomat megkérdőjelezik, csupán azért, mert esetleg nem úgy szavaztam, vagy gondoltam, ahogy ők. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Azt mondd meg nekem, ki a nemzeti gondolkodású? Mert, a lényeg itt kezdődik. És, lehet, hogy 50 év alatt többet tettem a hazámért, a nemzetért, mint azok, akik talpig nemzeti színű zászlóba öltözve mutogatják hazafiságukat. Úgy gondolom, hogy a hazám és a nemzet a szívemben él és a mindennapokban tettem, teszem a dolgomat a hazámért, attól függetlenül, hogy a mellemet döngetném. Én ennek az országnak ugyan olyan POLGÁRA vagyok, mint az Orbán, vagy a Gyurcsány, vagy azok a polgártársaim, akik esetleg másként gondolnak dolgokat. Sőt annak az országnak a POLGÁRA vagyok, ahol vannak polgártársaim, akik másként gondolnak dolgokat. Lehet engem bárminek nevezni, ettől nem hatódom meg. Lehetek szoci, reformkommunista, meg amit akarsz. Egyet nem lehet, a nemzeti érzéseimmel játszadozni. Európai gondolkodásmód? Jelenleg ettől nagyon távol állunk. Üdv: A Gátőr nemzet az szent
anonim
2008.02.25. 01:10:40
Örök béke, nyugalom és egyetértés csak a sírban van, Pelikán! "Nyugaton" is. Akkor meghagylak ebben a hitedben:)
Pelikán
2008.02.24. 22:10:06
Átgondoltam! Igazd van. Ez tényleg úgy tűnik és eléggé eltávolodtunk az eredeti témától. Te megértetted, hogy mit akartam érzékeltetni a múlt rossz és jó oldalával. Valószínű, hogy nem jól fejeztem ki magam. Ideges nem lettem, lehet, hogy túlreagáltam. Örök béke, nyugalom és egyetértés csak a sírban van, Pelikán! "Nyugaton" is.
anonim
2008.02.24. 10:32:56
A történet nem erről szól. Amit mondasz, én tökéletesen megértem, mert magam is átéltem. De ez egy másik történelmi korszak, más világ. Más törvényekkel. És, ne haragudj, de itt a mondataid egy része teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen. Az ellenkező irányba fordul, mnt ahová szánod. Lehet, hogy akaratlanul, de folyamatosan a hiteltelenné váló, kiüresedő baloldali politika mellett érvelsz, mint egy agitátor. Ezt teszik szóvá néhányan, te pedig nagyon ideges leszel tőle, mert valószínűleg nem ez a szándékod. Gondold át, miről beszélek. Átgondoltam! Igazd van. Ez tényleg úgy tűnik és eléggé eltávolodtunk az eredeti témától. Te megértetted, hogy mit akartam érzékeltetni a múlt rossz és jó oldalával. Valószínű, hogy nem jól fejeztem ki magam. Ideges nem lettem, lehet, hogy túlreagáltam.
Pelikán
2008.02.23. 22:24:01
Mert, én hogy gondolom? A történet nem erről szól. Amit mondasz, én tökéletesen megértem, mert magam is átéltem. De ez egy másik történelmi korszak, más világ. Más törvényekkel. És, ne haragudj, de itt a mondataid egy része teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen. Az ellenkező irányba fordul, mnt ahová szánod. Lehet, hogy akaratlanul, de folyamatosan a hiteltelenné váló, kiüresedő baloldali politika mellett érvelsz, mint egy agitátor. Ezt teszik szóvá néhányan, te pedig nagyon ideges leszel tőle, mert valószínűleg nem ez a szándékod. Gondold át, miről beszélek.
anonim
2008.02.23. 13:01:42
Helló Pelikán! Te nagyon okos!
anonim
2008.02.23. 12:44:50
Sokan tudnak ugyanannyit a szocializmusról, mint te. Csak épp más következtetést vonnak le belőle. A lényeg: más irányba kéne haladnia ennek az országnak, mint ahogy te gondolod. Mert, én hogy gondolom?
Pelikán
2008.02.22. 22:28:07
Hanyas vagy? Helló Pelikán!
Pelikán
2008.02.22. 22:28:07
Hanyas vagy? Sokan tudnak ugyanannyit a szocializmusról, mint te. Csak épp más következtetést vonnak le belőle. A lényeg: más irányba kéne haladnia ennek az országnak, mint ahogy te gondolod. |

Ámberek!
Hová tűnt a mindentudó Pelikán? Olyan árvák vagyunk nélküle.
Vagy újabban más néven osztja az eszet?
Ki tud Róla?