Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:
Kecskemét fideszes önkormányzata próbálkozik...
Témaindító:

A postán hosszú sorok kigyóznak az ajánlott levél kiadó pult előtt. Szinte mindenki ugyanazt kapja, a gépjárműadó kivetést. Mikor? Egy nappal a befizetési határidő lejárta előtt. Abszolút érthetetlen és tökéletesen megmagyarázhatatlan, hogy a városházi adóügyesek miért az utolsó pillanatra időzítették a határozatok kiküldését. A törvény szerint az fizeti az adót, aki január 1-jén a tulajdonos - a gyakorlatban tehát már január 2-án elkészülhetett volna a lista, és lehetett volna postázni. Az már csak hab a tortánt, hogy egy-egy család, ha két autója van, természetesen (?) két külön borítékban, és persze (?) még csak nem is egyszerre kapja meg a határozatot. De! Merjen csak késlekedni akár csak egy napot a befizetéssel a \\\"polgár\\\"! Késedelmi kamat,büntetés. Úgy látszik a fideszes önkormányzat külön is jól meg akarja büntetni a lakosait - hátha azt hiszik, hogy ezt is a szocik csinálják. Tévednek. Mi tudjuk, hogy ők azok. Ők késlekednek, ők akarnak kicseszni velünk, ők pazarolják a pénzt.

db/lap 
32. anonim válasz 2010.05.09. 18:25:07
anoním 2010.04.15. 18:16:45

Megkövezhettek de ez egy jó önkormányzat.

Kinek akarsz benyalni vagy te magad egy nyalizó vagy. Ez az önkormányzat egy nagy szar. A vezetőivel együtt.Élükön a polgival a jegyzővel. Jó magyar mondás szerint fejétől bűzlik a hal, de ez már nagyon büdös és már nagyon rohad.

31. Nopara válasz 2010.05.09. 18:17:57

Az önkormányzat az jó, de akik \"értünk dolgoznak\" azok,
rnszakmailag alkalmatlan,
rnrangkórságban szenvedő,
rnellentmondást nem tűrő,
rna törvényt nem tisztelő,
rna kultúrát,
rniskolákat,
rnvállalkozókat tönkretervő, a közbeszerzést saját zsebre irányító, tehetségtelen emberek gyülekezete!
rnAz a véleményem, hogy az egész ország így fog működni hamarosan! ( Ne legyen igazam, mert a gyerekeinknek egy élhető világot kellene teremteni!)

30. anonim válasz 2010.04.16. 13:01:52
közgazdász 2010.04.16. 09:42:08

Változás ebben az országban csak akkor következhetne be, ha az állam által fenntartott szervezeteknél nem sógor, jó barát-barátnő, keresztapa stb.. alapon jutnának beosztásokhoz emberek. Nem egyes embereknek hoznának létre beosztásokat, hanem besoztásokhoz embereket (pld. önkormányzat alpolgármesternő személyében) A szakmai hozzáértés kerülne előtérbe. Addig minden csak nyögve-nyelősen fog működni. Mindegy ki van hatalmon FIDESZ vagy MSZP. Egymást fedezik.

Jó magyar szokás! Biztosan ismerik a Rokonok c. régi magyar művet, ill. Szabó István által rendezett kiváló filmet- Kecskeméten is forgatták - a mai napig az utolsó szóig igaz a század eleji \"szép\" magyar történet. Sógor, koma, rokon, kéz-kezet mos, a mi kutyánk kölke, kihasználjuk a pozicíóba kerülő ismerőst, korrumpálunk stb. A legszebb az egészben, hogy ez Kecskemét Városházán játszódik! A filmben! Szerintem most is minden gy megy!

29. közgazdász válasz 2010.04.16. 09:42:08

Változás ebben az országban csak akkor következhetne be, ha az állam által fenntartott szervezeteknél nem sógor, jó barát-barátnő, keresztapa stb.. alapon jutnának beosztásokhoz emberek. Nem egyes embereknek hoznának létre beosztásokat, hanem besoztásokhoz embereket (pld. önkormányzat alpolgármesternő személyében) A szakmai hozzáértés kerülne előtérbe. Addig minden csak nyögve-nyelősen fog működni. Mindegy ki van hatalmon FIDESZ vagy MSZP. Egymást fedezik.

28. anonim válasz 2010.04.16. 09:26:47
anonim 2010.04.16. 09:16:34

Azt elvárjuk a polg zombitól, hogy segitsen .küldjék el a sok munkamellett hényélő nyugdujasokat az onkorm.helyekről:pl önkorm., kórház, rendőrség.Kórház tele van nyugdis.nővel

Nagyon egyetértek azzal amit mondtál. A honvédség már csak nyugdijasokból és nőkből áll. Nagy pénzzel nyugdijba mentek nők-férfiak és ugyanezek folytatják nyugdijasként szintén nagy pénzzen a munkát. Hány évik kell az adó fizetőknek még kitermelnijük az ő bérüket? Akkor csodálkozunk, hogy nem csökken a munkanélküliség? Hiszen ezeknek az embereknek esélyt sem adnak a megélhetésre! De takarodjanak a parlamentből a Lendvai féle nyugdijasok ne csoszogjanak még mindig ott!!! Vátozást!Változást! Változást követel a nép!

27. anonim válasz 2010.04.16. 09:16:34

Azt elvárjuk a polg zombitól, hogy segitsen .küldjék el a sok munkamellett hényélő nyugdujasokat az onkorm.helyekről:pl önkorm., kórház, rendőrség.Kórház tele van nyugdis.nővel

26. Mikrobi válasz 2010.04.15. 22:02:27
Hortobágyi 2010.03.14. 21:26:50

Az M30-as (meg a többi SZJA bevalláshoz szükséges papír) adózóhoz való eljuttatásának határidejét törvény írja elő. Ilyen határidő a gépjárműadó határozatnál nincsen.
rnÚgy látom, van akinek az a jó, ha minél hamarabb kiküldik és van akinek az, ha csak közvetlenül a fizetési határidő előtt. Mindenki kedve szerint tehát lehetetlen eljárni.

Engem nem érdekel mikor küldik ki, az egész évit befizetem, mert különben elfelejtem.

25. anonim válasz 2010.04.15. 18:23:20

Üdvözlöm polgármester úr!

24. anoním válasz 2010.04.15. 18:16:45

23. Hortobágyi válasz 2010.03.14. 21:26:50
Vessző 2010.03.14. 07:38:20

Ha már kötözködsz, légy preciz. Az én szövegemből - /a papirokat - miközben a határidő május vége - januárban mindenkinek meg kell kapni (szja/ kiderül, hogy az alkalmazottakról beszélek, ugyanis nekik adja át vagy küldi meg a cégük az M30-ast. Az egyéni vállalkozóknak meg ugye maguknak csinálják.
De mindegy. Nyilván nem értünk egyet. És ez nem baj. Szerinted jól csinálta az önkormányzat. Szerintem nem. Te - ha korábban kapnád - elhánynád az adópapirt valahová. Én preciz ember vagyok, tehát nem.
Ja: APEH ellenőrzésen - komplett, nemcsak az szja-ra vonatkozóan - voltam. Nem tettek megállapítást.

Az M30-as (meg a többi SZJA bevalláshoz szükséges papír) adózóhoz való eljuttatásának határidejét törvény írja elő. Ilyen határidő a gépjárműadó határozatnál nincsen.
rnÚgy látom, van akinek az a jó, ha minél hamarabb kiküldik és van akinek az, ha csak közvetlenül a fizetési határidő előtt. Mindenki kedve szerint tehát lehetetlen eljárni.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon 04_furedi adrenalin dunaaszfalt frittmann liberte_etterem malom malom_mozi royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2010 Hírös.Index